Månedens leverandør – KSM-Bioenergy

Månedens leverandør – KSM-Bioenergy


07
jul
Totalleverandør af biomasseanlæg til fjernvarmebranchen


KSM-Bioenergy er eksperter i biomassekedler. Det er vist svært at så tvivl om.

For med næsten 30 års international erfaring indenfor produktion, levering, montering og service af biomassekedler, har virksomheden fra Mors efterhånden opbygget en del ekspertise i, hvordan man bedst udnytter halm, flis, træpiller – og sågar hestemøg – til at producere varme.

I dag fremstiller man kedler med ydelser mellem alt fra 12 til 4.000 KW. Det betyder, at kunderne både tæller private husejere, industrivirksomheder samt små og mellemstore fjernvarmeværker. 

Har fokus på totale løsninger

Når det gælder biomassekedler til fjernvarmeproduktion, har man særligt fokus på én ting, fortæller direktør Jens Bech-Mogensen:

- Vi leverer totale løsninger, som er ’plug & play’. Det betyder, at vi ikke bare sælger en kedel – men et helt færdigt biomasseanlæg, som er klar til at blive taget i brug. Det gør vi ved at levere anlægget i færdigmonterede moduler, så byggeperioden ude på pladsen er så kort som muligt, forklarer han og fortsætter:

- Derudover har vi vores egen softwareafdeling, som udvikler en tilpasset styring af biomasseanlægget til den enkelte kunde. Anlægget bliver i mange tilfælde koblet sammen med varmeværkets SRO-anlæg, mens driften af kedlen kan styres online fra en computer, telefon eller tablet.

Korte leveringstider og højt serviceniveau

Udover over kedlen i stål, som produceres i Litauen, er al teknik og styring i KSM-Bioenergys kedler monteret i Danmark. Og efter 30 års produktionserfaring, har man efterhånden fundet de helt rette leverandører, så en kedel kan leveres med kort varsel.

- Vi har altid en forholdsvis kort leveringstid, da vi samarbejder med store overleverandører, som er hurtige til at få delene klar. Det betyder, at vi for eksempel vil kunne levere en kedel på 3 MW i løbet af 20 uger, fortæller Jens Bech-Mogensen og tilføjer:

- Når vi leverer en enkeltstående kedel, er den desuden fuldt kablet op og klar til at producere varme. Så der skal for eksempel ikke en elektriker ind over, før man kan tage den i brug.

Men samarbejdet slutter selvfølgelig ikke ved leveringen, understreger direktøren. KSM-Bioenergy gør nemlig også meget ud af den efterfølgende drift, service og vedligeholdelse.

- Vi har fokus på at lave lige nøjagtig den løsning, som passer til kunden. Det gør vi ved først at afdække kundens behov og tilpasse både kedel og driftssoftware til dem, forklarer Jens Bech-Mogensen og fortsætter:

- Derudover har vi en 24/7 vagtordning og tre servicebiler, der kører rundt i hele landet. De er klar til at afhjælpe kundens problem hurtigt – og med så mange års erfaring indenfor biomassebranchen tør jeg godt sige, at vi har set det meste.

Midlertidigt biomasseanlæg, når man venter på fjernvarmen

For at understøtte den stigende efterspørgsel og et generelt usikkert energimarked, er seneste tiltag fra KSM-Bioenergy, at man nu bygger transportable biomasseanlæg.

De kan opstilles midlertidigt hos forbrugere, mens de venter på, at fjernvarmen kommer frem.

- Det er en løsning, som særligt bliver brugt i Norge, men nu er vi også begyndt at levere løsningen i Danmark – blandt andet på Nordvestsjælland, fortæller Jens Bech-Mogensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste nyt fra vores verden - direkte til dig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Spørg nogen, der ved, hvad I taler om


Hos FIF har vi været optaget af fjernvarme - og kun fjernvarme - siden 1984. Det giver os en unik indsigt i alt fra fjernvarmens særlige vilkår til forbrugernes fordele hjemme i stuerne. Og det kan du mærke i alle vores ydelser.


Fjernvarmens Informationsfond

Merkurvej 7
6000 Kolding
Tlf. +45 7630 8000

Den obligatoriske


We are social