Månedens leverandør - Solteq Danmark

Månedens leverandør - Solteq Danmark


10
okt
Ønsker at forenkle den digitale verden – og har mange års erfaring som softwareleverandør og rådgiver til energi- og forsyningssektoren i hele Skandinavien.


Målrettede softwareløsninger fjernvarmebranchen

Digitaliseringen af fjernvarmebranchen buldrer derudaf. Automatisering samt optimering af processer og arbejdsgange bliver en stadigt større del af hverdagen for landets fjernvarmeselskaber – og med god grund. Det eliminerer nemlig blandt andet afregningsfejl, effektiviserer fjernvarmeleveringen og giver bedre kundeservice. Alt sammen til gavn for forbrugeren.

Men den omfattende digitalisering kan være en stor mundfuld at sluge. Og det er netop årsagen til, at Solteq Danmark A/S er sat i verden. Virksomheden har nemlig en mission om at forenkle den digitale verden – og med mange års erfaring som softwareleverandør og rådgiver til energi- og forsyningssektoren i hele Skandinavien, har man løsningerne klar.

Leverer skræddersyede løsninger

Solteq Danmark er datterselskab af et større finsk selskab, som blandt andet har forsyningssektoren som hovedfokus. Selskabet har i alt 180 medarbejdere, som arbejder med forsyningssektoren – og cirka 20 af dem sidder i Danmark.

- Fordelen ved at bruge os som samarbejdspartner er, at vi kender forsyningssektoren. Vi kender værdikæderne, og vi kender systemerne – og den viden bruger vi til at levere skræddersyede løsninger til blandt andet fjernvarmebranchen, fortæller Sales Manager for Solteq Utilities Peter Ørtoft og tilføjer:

- Vi har en stærk faglig profil, som hjælper os til at komme med nye perspektiver og få dækket forsyningsselskabernes blinde vinkler ind. Det gør, at vi leverer afregningsløsninger der understøtter fremtidens behov på tværs af forsyningsarter som fjernvarme, el, spildevand og vand.

Løsninger til alle forsyningens behov

Med softwareløsningerne har man særligt fokus på at automatisere så stor en del af fjernvarmeselskabernes processer som muligt. Det gør man blandt andet gennem de egenudviklede programmer InWorks og i4U, som henholdsvis er et administrationssystem og en kundeselvbetjeningsportal. Udover det leverer man også en Business Intelligence-løsning og Microsoft Business Central. 

- Det betyder sådan set, at vi kan være totalleverandører til forsyningssektoren, siger Peter Ørtoft Christensen, som er Sales Manager for Utilities.

Han forklarer desuden, at InWorks som administrationssystem er opbygget procesorienteret, så man nemt kan styre processer som afregning, kundeoprettelser og debitorstyring. Og skal man sige det helt enkelt, kan løsningen digitalisere hele fjernvarmeselskabets faktureringsflow ud mod forbrugeren.

- Alt der kan automatiseres i processen, bliver det. Både InWorks og i4U er nydesignede produkter, som kun har otte år på bagen. Det betyder, at vi bruger den nyeste teknologi til at komme igennem flowet – og det eliminerer en masse manuelle processer. Så alt, hvad vi kan digitalisere i Solteq, det digitaliserer vi for vores kunder, siger han og tilføjer:

- Desuden gør vi meget ud af at følge den danske lovgivning og de krav til funktionalitet, der er på fjernvarmeområdet. Vi arbejder ikke med udviklingsprojekter, men leverer en færdig løsning til kunden.

Solteq Danmark leverer – helt adskilt fra software løsninger – desuden management rådgivning til forsyningsselskaber, hvor 12 konsulenter beskæftiger sig med bl.a. strategi, effektivisering samt it.

Nyheder
SEW-EURODRIVE nyt medlem
Energipolitisk konference (1)
PULS 2024
RGS Nordic nyt medlem
Energipolitisk konference 4. april 2024
Praktisk information om Landsmøde 2024
Månedens leverandør - Cadana
Undgå greenwashing
God hjælp til forbrugerne: Nu kan du bestille nye brochurer
Tusind tak for et godt landsmøde 2023
Beskyt dig mod scams og phishing på sociale medier
Gør det let for dine forbrugere at holde øje med returtemperaturen
Månedens leverandør - IntraNote
Branchemødet 2023
DI-Trykluft nyt medlem
Månedens leverandør – KSM-Bioenergy
Landsmøde 2023 - stande udsolgt
Energipolitisk Konference samlede branchens skarpeste
Energipolitisk konference 2023
Månedens leverandør - Xylem
Stephanie styrker vores ekspertise i sociale medier
Stiger prisen i dit fjernvarmeprojekt?
Kommuniker løbende om dit fjernvarmeprojekt
FIF anbefaler: Få din fjernvarmedeklaration på hjemmesiden
Månedens leverandør - Coryhex
Forklar jeres fjernvarmeprojekt på ét minut
Fjernvarmeskolen har fået nyt site og materiale – og mere er på vej
Månedens leverandør - PureHeat
Spar på varmen – få de helt nye spareråd
20 års jubilæum
Månedens leverandør - Solteq Danmark
75% bruger mere end 30 minutter på at læse Fjernvarmebladet
Tjekliste: Bliv klar til fyringssæsonen
Månedens leverandør - Søren Knudsen A/S
Månedens leverandør - Solar Nordic
FIF styrker teamet med tekstforfatter fra fjernvarmebranchen
Kommunikation. Når alle gerne vil have fjernvarme - nu
Månedens leverandør - brødrene kier
Rekruttering på LinkedIn
Månedens leverandør - CloudFors
Månedens leverandør - DBVVS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste nyt fra vores verden - direkte til dig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Spørg nogen, der ved, hvad I taler om


Hos FIF har vi været optaget af fjernvarme - og kun fjernvarme - siden 1984. Det giver os en unik indsigt i alt fra fjernvarmens særlige vilkår til forbrugernes fordele hjemme i stuerne. Og det kan du mærke i alle vores ydelser.


Fjernvarmens Informationsfond

Merkurvej 7
6000 Kolding
Tlf. +45 7630 8000

Den obligatoriske


We are social