Månedens leverandør - Xylem

Månedens leverandør - Xylem


30
mar
Xylem udvikler og leverer førende teknologier til driftsoptimering


Der er stor værdi at hente, hvis man optimerer på fjernvarmedriften – både hos slutbruger og forsyning.

 

Og som en af de førende, internationale leverandører indenfor vandteknologi, har Xylem de løsninger, der skal til for at få mest muligt ud af det geniale system, fjernvarmen gang på gang har vist sig at være.

 

Den amerikansk baserede virksomhed med i alt cirka 20.000 ansatte fordelt på 150 lande, har nemlig gjort en forretning ud af at investere i, designe og udvikle nye løsninger, som forbedrer den måde, vi håndterer vand på – varmt som koldt.

 

Understøtter fjernvarmeforsyninger med fire teknologier

Særligt i Danmark har Xylem rettet blikket mod fjernvarmen, da det på verdensplan er et af de førende lande på området, fortæller Business Development Manager Lars Glerup.

 

- Vores mål er at bringe nogle nye produkter og løsninger ind på fjernvarmeområdet. Indtil videre har vi fire forskellige teknologier, der tilsammen gør os i stand til at hjælpe fjernvarmeforsyninger med at få et bedre overblik over deres ledningsnet og forbrugsmønsteret i produktionen - samt ud mod borgerne, siger han.

 

De fire løsninger, Lars Glerup taler om, er:

 

  • SmartBall – en teknologi, som kan registrere lækager og opmåle ledningsnet med en makstemperatur op til 70o
  • Fjernvarmemålere til både husstande og forsyninger.
  • Vandpumper til fjernvarmevand.
  • En softwareløsning, som samler og analyserer driftsdata.

Alle sammen teknologier, som tilbyder et godt samspil – særligt når man kombinerer dem i softwareløsningen, forklarer Lars Glerup:

 

- Med softwaren kan man forudsige lækager og brud, så man kan planlægge nødvendige ledningsrenoveringer. Derudover kan den tilknyttes vores andre løsninger, så al driftsdata samles ét sted. Det giver et overblik over hele forsyningen og gør det langt nemmere at optimere ud fra et samlet billede af driften, forklarer han.

 

Totalleverandør med kvaliteten i højsædet

Som leverandør har Xylem fokus på kvalitet. Der er ingen halvfærdige løsninger, og kunden er en vigtig del processen, når der skal implementeres i praksis.

 

- Vi kan være totalleverandører på vores løsninger – og med det forstås, at vi står for alt fra opstart til implementering og servicering ude hos kunden. Vi løser de opgaver, vi er blevet stillet, og vi gør arbejdet færdigt, siger han og fortsætter:

 

- Vores nye produkter testes igennem i 1-2 år, før de udbydes til kunden. De holder længere, og kvaliteten er i top.

 

Velgørenhed er en del af DNA’et

En del af Xylems samlede indtjening går til velgørende formål – noget, virksomheden er stolt af.

 

Og også i deres velgørende arbejde er vandsystemer selvfølgelig i fokus. Xylem hjælper nemlig tredjeverdenslande med at skaffe rent drikkevand og underviser dem samtidig i, hvordan de kan opbygge robuste forsyningssystemer.

 

- Det er en vigtig del af vores DNA, at vi bidrager til et godt formål med en del af indtjeningen, slutter Lars Glerup af.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste nyt fra vores verden - direkte til dig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Spørg nogen, der ved, hvad I taler om


Hos FIF har vi været optaget af fjernvarme - og kun fjernvarme - siden 1984. Det giver os en unik indsigt i alt fra fjernvarmens særlige vilkår til forbrugernes fordele hjemme i stuerne. Og det kan du mærke i alle vores ydelser.


Fjernvarmens Informationsfond

Merkurvej 7
6000 Kolding
Tlf. +45 7630 8000

Den obligatoriske


We are social